Благодарствени речи на номинираните и лауреата на награда „Евлогий и Христо Георгиеви“ в област образование

1
Проф. Минко Балкански, сем. Софка и Жельо Желеви и Васил Терзиев с награда „Евлогий и Христо Георгиеви“
май 25, 2016
Sem_Jelevi_otec_Ivan_Nagrada
Благодарствени речи на номинираните и лауреата на награда „Евлогий и Христо Георгиеви“ в област дарителство
юни 10, 2016

Благодарствени речи на номинираните и лауреата на награда „Евлогий и Христо Георгиеви“ в област образование

Anastas_Gerdjikov_Teodosii_Teodosiev_Nagrada (1)

След официалната церемония по връчването на Първите национални награди „Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса”, в Аулата на СУ „Свети Климент Охриски“  лауреатите и номинираните в трите категории държаха благодарствени речи.

Награда „Евлогий и Христо Георгиеви“ в област образование получи Проф. Минко Балкански– един от най-големите физици в света и почетен професор в университета „Мария и Пиер Кюри. Професор Балкански нямаше възможност да присъства на церемония по награждаването, затова  от негово име награда получи „златния физик на България“ – Теодосий Теодосиев. Вижте видео с него:

 

Номинация за награда „Евлогий и Христо Георгиеви“ в област образование получи проф. д-р Григор Горчев – пионер във въвеждането на роботизираната хирургическа система da Vinci в Югоизточна Европа. Вижне речта на проф. Горчев

 

Третият номиниран е проф. Христо Глушков – най-големият изследовател на дейността на братя Георгиеви и автор на единствената книга за тях „Евлогий и Христо Георгиеви – живот и дейност“. Вижте видео: